Haber

Yeditepe Üniversitesi Mezunu Şef Eda Tunç Avustralasya Tapas Yarışmasında Birinci Oldu

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu Şef Eda Tunç, 5. Avustralasya Tapas Yarışması’nda baklavayı Yeni Zelanda malzemeleriyle yorumlayarak birincilik ödülü aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yeni Zelanda’nın Manukau kentindeki Ignite Colleges’de düzenlenen mutfak yarışmasında, bu yılın sonlarında İspanya’nın Valladolid kentinde düzenlenen Dünya Tapas Yarışmasında Avustralasya’yı temsil etme şansı için 29 şef yarıştı.

Yeni Zelanda’daki Cordis Auckland otelinden Tunç, baklavayı Yeni Zelanda malzemeleriyle yorumlayarak hazırladığı “Herkese Baklava” ile yarıştı. Yeni Zelanda kral somonunu limon horopito şurubu, kawakawa yeşil yağı ve ayranla birleştirerek baklava yarattı.

Tunç’un deniz üzümleriyle süslediği ve kokteyl bardağında servis ettiği bu yemek, ünlü şefler Simon Gault ve Michael Meredith’in de aralarında bulunduğu 7 kişilik heyet tarafından beğeniyle karşılandı.

Sunum, özgünlük, lezzet ve iş potansiyeli olmak üzere tüm kategorilerde en yüksek puanları alan Tunç, 2023 Avustralasya Tapas Şampiyonu unvanını kazandı.

28 yaşındaki Tunç, Kasım ayında yapılacak Dünya Tapas Şampiyonası’nda Avustralasya’yı temsil etmek için İspanya’nın Valladolid kentinde yarışacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Tapas Yarışması delegasyonu üyesi ve E Spain organizatörü Angel Moreton, baklavanın Türk ve Yeni Zelanda mutfak geleneklerini yenilikçi bir şekilde birleştirmesi ve mutfak normlarına meydan okuyan benzersiz ve uyumlu bir lezzet profili sergilemesi nedeniyle öne çıktığını belirtti.

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu Şef Eda Tunç, iki farklı ama aynı derecede lezzetli dünyanın uyumlu evliliğini kutlamak için Türk ve Yeni Zelanda mutfak geleneklerini bir araya getirmek istediğini açıkladı.

Tunç şunları söyledi:

“Ayrıca geleneksel tariflerin sınırlarını zorlamak ve bir araya getirilebilecek normlara meydan okumak istedim. Avustralasya’yı İspanya’da temsil edebildiğim ve dünyaya Türk baklavasının benzersiz Yeni Zelanda malzemeleriyle birleştirildiğinde ne kadar muhteşem olabileceğini gösterebildiğim için çok gurur duyuyorum. “Beğenilecek bir yemek olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden adını ‘Herkes İçin Baklava’ koydum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Katipmustafa Çelebi Escort
Acarlar Escort
Sarıyer Escort
Yaka Escort
Işıklar Escort
Kadıköy Escort
Aziz Mahmut Hüdayi Escort
İskenderpaşa Escort
Dereseki Escort
Kızılca Escort
Keçeci Piri Escort
Çakmaklı Escort
İstiklal Escort
Hacımimi Escort
Sümer Escort
Yahya Kahya Escort
Pirinççi Escort
Hallaçlı Escort
Fevzi Çakmak Escort
100. Yıl Escort
Yaylalı Escort
Hasanpaşa Escort
Kanlıca Escort
Çamlık Escort
Subaşı Escort
Akören Escort
Adil Escort
Yenidoğan Escort
Molla Hüsrev Escort
İnönü Escort
Kaptanpaşa Escort
Çavuşoğlu Escort
Kemalpaşa Escort
Kemalpaşa Escort
Marmara Escort
Yolçatı Escort
Salacak Escort
Fevzi Çakmak Escort
Çamçeşme Escort
Zeynep Kamil Escort
Fevzi Çakmak Escort
Emirli Escort
Kalyoncu Kulluğu Escort
Gümüşyaka Escort